05 Ekim 2022, 13:32 | #1 |
| irc.siyahinci.net [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İncinin mutfağından selamlar arkadaşlar bugün etli yemek çeşitleri ile ilgili bir paylaşım yapacağım, daha önce paylaşmış olduğum etli yemek tarifleri sizler için kolaylık olsun diye hepsi bir arada paylaşımlar yapacağım, aşağıda paylaştığım etli yemek çeşitleri ve tariflerini sırasına göre uyulduğunda herkes kolaycan yapabilir. Tantuni tarifi yapılışı ve malzemeleri Tantuni tarifi Tantuni tarifi yapılışı ve malzemeleri İyi akşamlar kıymetli takipçiler incinin mutfağı bugün sizlere mersin yöremizin meşhur tantuni tarifi ni paylaşacak tantuni eti, tavuk ciğer le yapılan kebap olup damaklara lezzet bırakır, bizlerde sizler için tantuni tarifi nasıl yapılır, pratik olarak anlatacağım aşağıda tantuni tarifi, tantuni yapılışı, tantuni malzemeleri sıra ila açıkladım, incinin mutfağı yemek tarifleri yemek çeşitleri ile paylaşımlarına devam edecektir, bizleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sitemizden canlı olarak takip edebilir isterseniz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile sohbetlerimize katılabilirsiniz, tantuni tarifi ile yazımıza devam edelim ne dersiniz arkadaşlar. Tantuni malzemeleri Lavaş 350 gram dana antrikot 2 bardak su 1 adet soğan Çeyrek çay kaşığı sumak 2 adet domates Yarım demet maydanoz Yarım limon Karabiber Pul biber ya da kırmızı toz biber Tuz Zeytinyağı Tantuni Yapılışı Öncelikle etinizi yarım parmak boyutunda, ince şeritler halinde doğrayın. Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın. Et ilk Diriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın. 1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın. Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın. Biraz pul biber ve limon ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın. Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz. Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun. Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene kadar tekrar edin. İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun. Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek tatlandırın. İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın. Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın. Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın. Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin. Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin. Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz. Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın. Tantuniniz servis edilmeye hazır. Kuzu İncik Haşlama Tarifi Kuzu İncik Haşlama Tarifi Kuzu İncik Haşlama Tarifi incinin mutfağı yemek tarifleri ile sizlerle bugün kuzu incik haşlama tarifi hakkında bilgiler verecek, kuzu incik haşlama yapımına özenle uyarsak lezzeti o kadar iyi olur, kuzu incik haşlama, kuzu incik haşlama tarifi, kuzu incik haşlama yapılışı ve kuzu incik haşlama malzemelerini sıraladım, kuzu incik haşlamamıza başlamadan önce bizleri takip edebileceğiniz sitemiz siyahinci adresinde sohbet odaları ile canlı olarak eşlik edebilirsiniz, yemek tarifleri ile her zaman sizlerle paylaşımlarına devam edecektir, evet şimdi hep birlikte kuzu incik haşlama tarifine geçebiliriz, Kuzu İncik Haşlama Malzemeleri • 3 adet Hesaplı Kasap Kuzu İncik • 8-9 adet küçük patates • 2 adet havuç • 4 diş sarımsak • 1 orta boy soğan • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kimyon • 2-3 adet defne yaprağı • 2 dal taze biberiye • 1 çay kaşığı kekik, tuz • Salça sos Kuzu İncik Haşlama Malzemeleri Kuzu incikleri düdüklü tencereye alalım(isteğe göre), üstünü geçecek kadar su ekleyip. Su kaynamaya başladıktan sonra tenceredeki suyu dökerek yine üstünü biraz geçecek kadar su ekleyin. Bunu yapma amacımız servis sırasında et suyunun bulanık olmaması içindir. Biberiye, karabiber, kimyon tuz, sarımsaklar, defne yaprakları ve kekiği ilave ettikten sonra. Düdüklünün kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirelim. Pişen kuzu incik tercihen bor cam kaba alın, her bir inciğin üzeri 2 çay kaşığı kadar salça sos sürüp ve iyice yüzeyine yedirelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk üstü kızarana kadar pişirelim. İncik eti fırında kızartılırken, et suyu içerisine soğan, patatesler ve dilimlenmiş havuçları ekleyelim. Düdüklü tencereyi tekrar kapatarak 10 dk kadar et ile eş zamanlı pişirelim. Pişen etleri ve sebzeleri kendi suyunda 4-5 dk bıraktıktan sonra servis edebiliriz. kuzu incik haşlama servise hazır. Afiyet Olsun. Et Döner Tarifi – Et Döner Yapılışı Et Döner Tarifi - Et Döner Yapılışı Et Döner Tarifi İyi günler arkadaşlar incinin mutfağı bugün sizler için et döner tarifi ile karşınızda, bildiğiniz gibi et döner sevmeyen yoktur neredeyse, et yemekleri arasında çok tercih edilen et döner hemen her yerde rahatlıkla bulabilir sipariş verebilirsiniz şimdi sizlere evde et döner tarifi nasıl yapılır aşağıda anlatacağım basit ve kolay et döner tarifi evinizde sizlerde yapabilirsiniz, aşağıda et döner tarifi et döner malzemeleri, et yapılışı sıraladım, et döner tarifi için bizleri sitemizden canlı sohbet odaları ile takip edebilirsiniz, canlı yayın radyomuzu (çilek fm) dinleyebilirsiniz , yemek tarifleri ile her gün paylaşımlarımız devam edecektir, ET DÖNER MALZEMELERİ 1 1kg. bifteklik antrikot (ne kadar ince olursa o kadar güzel olur) 2 1 adet orta boy soğan 3 2 yemek kaşığı yoğurt 4 5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 6 1 silme tatlı kaşığı kekik karabiber ET DÖNER YAPILIŞI Soğanı rendeledikten sonra bir kaba alalım daha sonra içerisine yoğurt, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ve karabiber ilave edelim ve güzelce karıştıralım, ince dilimlenmiş antrikotları ekleyip hafifçe harmanlayalım. Etin üzerini kapatıp en az 12 saat ya da 24 saat dinlenmeye alalım. Bir gece dinlenen etleri streç filmin üzerine yerleştirelim sonra rulo şeklinde saralım. Derin dondurucuya kaldırıp katı bir kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletelim. Katı bir hal alan eti keskin bir bıçak yardımıyla döner olacak şekilde ince ince dilimleyin. Bir tavada yağı ısıtalım. Dilimlediğiniz dönerleri ters düz şekilde yüksek ateşte pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte sevdiklerinizle paylaşalım et döner servise hazırdır afiyet olsun. Dalyan Köfte Tarifi Dalyan Köfte Tarifi Dalyan Köfte İyi günler arkadaşlar incinin mutfağı sizlerle bugün dalyan köfte tarifi ile ilgilipaylaşım yapacağım, dalyan köfte daha çok misafirler için yapılan öğlen yemeği yada akşam yemeği olarak servis edilir, dalyan köfte için aşağıda dalyan köfte malzemeleri, dalyan köfte tarifi. dalyan köfte yapılışı ile ilgi sıralamayı sizler için yaptım. incinin mutfağı sizler için her gün farklı yemek tarifleri, yemek çeşitleri ile sizlerle olacaktır. şimdi şimdi isterseniz dalyan köfte tarifine başlayalım. Dalyan köfte malzemeleri 1 750 gr kıyma 2 1 adet orta boy soğan 3 1 adet yumurta 4 1 veya 2 arzuya göre sarımsak 5 1 su bardağı galeta unu 6 3 çay kaşığı pul biber 7 1 çay kaşığı karabiber 8 Yarım çay kaşığı kimyon 9 1 çay kaşığı yenibahar Dalyan köfte içi malzemeleri 1 3 adet orta boy patates 2 2 adet havuç 3 1 kâse bezelye 4 3 yumurta Dalyan köfte üzeri için malzemeleri 1 1 ya da 2 yemek kaşığı Zeytinyağı 2 2 yemek kaşığı salça 3 1 su bardağı su Dalyan Köfte Tarifi’nin Yapılışı Sizlere çok lezzetli bir o kadar kolay yapımı olan Dalyan köftenin yapımına başlayalım. Önce köfte yapımı için yukarıda saydığımız tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Köfteyi iyice yoğurmamız gerekiyor .Dağılmasına mani olmak için. Yoğurmuş olduğumuz köfteyi daha lezzetli olması için bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. İç harcını ben patates havuç ve bezelyeyi haşlayarak hazırladım. Sizler garnitür olarak da ekleyebilirsiniz. Tezgahımıza tepsi büyüklüğünde yağlı kağıdımızı koyuyoruz. Üzerine köfte harcımızı koyarak ikinci yağlı kâğıdı da üzerine yerleştirerek kapatıyoruz. Oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz. Köftenin kenar tarafına iç harcımızı yerleştirdikten sonra rulo yapıyoruz. Yalnız rulonun sıkı olması gerekiyor. Üzerine yumurta akını sürdükten sonra tekrar yağlı kâğıda sarıp üzerini de alüminyum folyoyla kaplıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece olan fırınımıza yerleştiriyoruz. Pişmesi için 40-50 dakika yeterli olacaktır.Köfte fırında pişerken üzerinin sosu için bir tencereye 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak salçasını ilave ediyoruz ve 1 veya 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip 5 ya da 6 dakika daha kaynatıyoruz. Pişmekte olan köftemizi kontrol ettikten sonra eğer pişmiş ise üzerine sosunu döküp tekrar fırına veriyoruz.10 dakika kadar kalması yeterlidir. Sos arzuya göre konmasa da olur. NOT: kıymetli takipçilerim incinin mutfağını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden takip edebilirsiniz, isterseniz sohbet odaları ile canlı radyo dinleyip bizlere eşlik edebilirsiniz teşekkürler. İnegöl Köfte Tarifi İnegöl Köfte Tarifi İnegöl Köfte Tarifi İyi akşamlar arkadaşlar incinin mutfağı inegöl köfte tarifi ile sizlerle, inegöl köfte bildiğimiz üzere bursa yöresinin köfte şeklidir. sizler için inegöl köfte tarifi, inegöl köfte malzemeleri, inegöl köfte yapılışını aşağıda sıraladım, inegöl köfte tarifi ile başlayalım artık, İnegöl Köfte Malzemeleri 800 gram dana kıyma 200 gram kuzu kıyma 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz İnegöl köfte Yapılışı Dana ve kuzu kıymayı bir kapta bir güzel karıştıralım. Soğanların kabuklarını soyun ve rendeleyelim. Karıştırdığınız kıymaya, rendelediğiniz soğanları ilave edelim. Ardından tuz ve karbonatı da ekleyip yaklaşık 10 dakika güzelce yoğuralım. Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve birkaç saat kadar buzdolabında bekletelim. Köfte harcını dolaptan çıkardıktan sonra tezgaha alalım. Üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açalım. Ardından keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler keselim. Orta ateşte, kızgın bir tavada kızartalım. İnegöl köfte servise hazır. İLGİLİ KONULAR: inegöl köfte, inegöl köfte tarifi, inegöl köfte yapılışı Büryan Kebabı Tarifi Büryan Kebabı Tarifi Büryan Kebabı Tarifi İyi akşamlar arkadaşlar incinin mutfağı sizler için bugün büryan kebabı tarifi ile karşınızda, büryan kebabı halk arasında bilinen adı kuyu kebabı süper bir lezzet, aşağıda sizler için büryan kebabı tarifi büryan kebabı malzemeleri, büryan kebabı yapılışı sizler için sıraladım büryan kebabı tarifi basit bu basitliğe nazaran lezzeti on numara büryan kebabı etin kalitesine göre de farklı bir lezzet alır. evet arkadaşlar incinin mutfağı her zaman olduğu gibi sizler için yemek tarifleri, yemek çeşitleri paylaşımlarına devam edecektir, bizleri siyah inci web sitemizden takip edebilir, sohbet odaları ile bizlere canlı eşlik edebilirsiniz, o zaman büryan kebabı tarifi ile paylaşımımıza devam edelim. Büryan kebabı malzemeleri 1250 gram kuzu gerdan eti, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber Servis için; 1 tane pide (veya bazlama), 3-4 tane közlenmiş biber, 3-4 tane közlenmiş soğan Büryan kebabı nasıl yapılır? İlk önce etleri bir kabın içerisine koyun. Daha sonra zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlamaya başlayın. Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı iyice ete yedirmeniz gerekir. Ardından 10 dakika kadar ısıttığınız döküm bir tavaya ekstra yağ koymadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürlemeniz gerekir. Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda daha sonra da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın. Bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirmeniz gerekir. Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ekleyin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakabilirsiniz. Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğine bakın. Eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ekleyin ve pişirmeye devam edebilirsiniz. Pişirme süresi bittikten sonra etleri fırından çıkartın. Bu sırada folyoyu ve yağlı kağıdı açın. Etleri kemiklerinden ayırarak kabaca doğramaya başlayın. Bazlama ya da pide üzerine etleri koyun ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun… |
|
Cevapla |
Yer İmleri |
Etiketler |
incinin mutfağı, ircsiyahincinet |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
(View-All) Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır | |
Görüntülenecek isim yok. |
Seçenekler | |
Stil | |
| |