Forumkolik.Net   Sohbet

Geri Git   Forumkolik.Net >
Genel Bilgiler
> Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

Konu Bilgileri
Konu Başlığı Yelpaze Patates Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
44

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2020, 20:32   #1
Öğretmek, iki defa öğrenmek demektir.
 RANCH SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi : 06 Haziran 2020
Nerden : İzmir
Cinsiyet :
Konular : 2432
Mesajlar : 2,846
Burç :
Aldığı Beğeni : 132
Beğendikleri : 14
Rep Puanı : 10
Ruh Halim: Kopkop
Standart Yelpaze Patates Tarifi

Yelpaze Patates Tarifi İçin Malzemeler
Taze patates (büyük boy olanlardan, miktarı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
Zeytinyağı (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı)
Tuz
Biberiye
2-3 diş sarımsak
Yelpaze Patates Tarifi Yapılışı
İlk olarak patatesleri bol su ile iyice yıkayın.
Daha sonra ince dilimler şeklinde kesin. Ancak dilimlerin alt kısımlarını tamamen koparmamaya dikkat edin. Bu işlem için çok kullanılan bir yöntem. Patatesin tabanını düzleyip kesme tahtasında hareket etmesini önledikten sonra her iki yanına tahta kaşık koyarak sabitleyin. Dilimleri keserken bıçağınız tahta kaşıkların alt kısmını kesemeyeceği için dilimler tamamen patatesten ayrılmamış olur ve yelpaze şeklini alırlar.
Fırça yardımı ile patatesi yağlayın. Dilimlerin arasına da yağların girmesi için eliniz ile aralarını hafif açın. Yine aynı şekilde tuz serpin.
Ezilmiş sarımsaktan dilimlerin arasına koyun. Taze biberiye ya da taze baharatlardan da bir kaç dilimin arasına serpiştirin. Dilerseniz bir kase içerisine yağı, ezilmiş sarımsakları, tuzu ve biberiyeyi karıştırarak fırça yardımı ile de sürebilirsiniz. Fırın torbasına koyarak ağzını sıkıca kapatın ve kürdan yardımı ile fırın torbanıza bir kaç delik açın.
200 derecede ısıttığınız fırında patates iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu süre patatesin boyutuna göre değişir, zaman zaman kontrol ettikten sonra yaklaşık olarak 30. dakikadan sonra poşetten çıkarttım. Fırının sıcaklığı ile servis zamanına kadar beklettim(10-15dk kadar).
Dilerseniz bu süre sonunda patateslerinizi fırından çıkartıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz de başka bir fırın kabına alarak dilimlerin arasına rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip tekrardan fırına verebilirsiniz. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Bu tarifi küçük patateslerle de çok daha kısa sürede ve aynı lezzette şık bir sunum ile yapabilirsiniz. Kahvaltılarda, et yemeklerinin yanına nefis kokusu ve tadı ile çok yakışacağını düşünüyorum.

Afiyet olsun.






RANCH SAUCE isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
patates, tarifi, yelpaze


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumKolik.NET
Forum Sahibi: KıRıK

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Manager: KahKaha
Graphic Designer: Müptela
Sohbet - IRC Forumu - Chat siteleri - Seviyeli Sohbet