Forumkolik.Net   Sohbet

Geri Git   Forumkolik.Net >
Genel Bilgiler
> Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

Konu Bilgileri
Konu Başlığı Şiveydiz
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
54

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2020, 01:02   #1
 kaska12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi : 06 Mayıs 2020
Nerden :
Cinsiyet :
Konular : 726
Mesajlar : 2,008
Burç :
Aldığı Beğeni : 516
Beğendikleri : 251
Rep Puanı : 10
Standart Şiveydiz



Şiveydiz tarifi için malzemeler

Malzemeler

Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 g kuzu kuşbaşı
500 g ayıklanmış taze sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Sıcak su
Üzeri için

Tereyağı
Nane

Şiveydiz Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.
Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin.
Yumuşayana kadar pişirin. Ardından haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Başka bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın.
Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin ve tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Naneli sosu yemeğin üzerinde gezdirin.
Şiveydiz yemeğini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şiveydiz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Kullanacağınız etin kuş başı olmasına özen gösterin. Dilerseniz tarife başlamadan önce küp küp doğrayabilirsiniz.
Haşlama esnasında su bittiği halde kuzu eti çiğ kaldıysa, su takviyesi yapabilirsiniz.
Yemeğin ekşimemesi için süzme yoğurt kullanın.
Nohutu bir gece öncesinden suda bekletebilirsiniz. Bu sayede daha kolay yumuşayacak ve çabuk pişecektir.
Yemek için hazırladığınız sosa, karabiber ve pul biber ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Şiveydiz Kaç Kaloridir?

100 gramı 80 kalori olan şiveydiz tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 500 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengin olsa da, kilo kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir.



kaska12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
Şiveydiz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumKolik.NET
Forum Sahibi: KıRıK

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Manager: KahKaha
Graphic Designer: Müptela
Sohbet - IRC Forumu - Mobil Sohbet Odaları