![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]() ![]() Gaziantep usulü etli karışık dolma tarifi için malzemeler 10 patlıcan 10 dolmalık biber 10 domates 1 baş sarımsak 2 soğan 500 gr yağlı kıyma 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 limonun suyu Tuz Karabiber Gaziantep usulü etli karışık dolma Nasıl Yapılır Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Patlıcanların içini oyarak hazırlayın. Domateslerin üzerinden bir kapak kesip içini çıkarın. Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu temizleyip kıyın. Pirinç, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, domates salçası, biber salçası, limon suyu, bir miktar su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin içlerine paylaştırıp ağız kısımlarını kestiğiniz parçalarıyla kapatın. Tencereye patlıcan, biber ve domates sıralamasıyla dizin. Dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatıp üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyin. Önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte 45 dakika pişirin. Dolmaların üzerindeki porselen tabağı alıp 15 dakika daha pişirin. Dolmaları tencerede 5 dakika bekletip sonrasında servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() |
Yer İmleri |
Etiketler |
dolma, etli, gaziantep, karışık, usulü |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumKolik.NET Forum Sahibi: KıRıK |
Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir. |
Forum Manager: KahKaha Graphic Designer: Müptela |