Forumkolik.Net Sohbet Odaları Sohbet Odaları




Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Konu : Kilo Aldırmayan Yemek – Tatlı – Hamur işi Yapmanın Püf Noktaları  
Seçenekler Arama Stil
Alt 07 Kasım 2023, 12:37   #1
Standart Kilo Aldırmayan Yemek – Tatlı – Hamur işi Yapmanın Püf Noktaları

Kilo Aldırmayan Yemek – Tatlı – Hamur işi Yapmanın Püf Noktaları

1 – Yemek yaparken kızartma yöntemini kullanmamalıyız. Kızartma yöntemi yiyeceklerin besin değerini düşürdüğü gibi yiyeceklerin kalorisini de yükseltmektedir.

2 – Hazırladığımız yemeğin besin değerinin kaybolmaması için; yiyecekleri haşlayarak, fırında, ızgarada ya da buhar yöntemini kullanarak pişirmeliyiz.

3 – Yemek yaparken tuzu çok az kullanmalıyız. Tuzun eksikliğini baharatları düzgün ve ölçülü kullanarak giderebiliriz. Tuzsuz ve yağsız olarak çok lezzetli yemekler hazırlayabiliriz.

4 – Yemekte kullandığımız her çeşit yağ kilo aldırabilir. Önemli olan kullandığımız yağın ölçüsüdür.

5 – Hazırladığımız yemeğe göre kullanacağımız yağ da değişir.

Kızartma yapacaksanız (kızartmayı önermiyoruz) zeytinyağı ya da tereyağı kesinlikle kullanmamalıyız, çünkü çabuk yanarlar. Onların yerine ayçiçek yağı veya mısırözü yağını tercih etmeliyiz.
Yemek yaparken tek tip yağ kullanmamalıyız ( zeytinyağı+kanola yağı+soya yağı) üçünü karıştırarak kullanmalıyız.
Yemek yaparken ayçiçek yağını kullanmamalıyız.
6 – Salata yaparken zeytinyağı+kanola yağı+soya yağını karıştırarak kullanabiliriz.

7 – Zeytinyağı, kanola yağı, soya yağı sağlıklı yağlardır, fakat yine de ölçülü kullanılmalıdır.

8 – Örneğin 1 kg sebze yemeğini pişirmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır. Böylece düşük kalorili beslenmiş oluruz.

9 – Tatlı yaparken, şeker yerine bal, pekmez, meyve ve meyve kuruları kullanabiliriz.

10 – Unlu gıdalar da tüketerek kilo vermek mümkündür. Poğaça, börek, kurabiye yaparken tam buğday unu, çavdarlı unlar, kepekli unlar tercih etmeliyiz. Böylece düşük kalorili ve lif değeri yüksek yiyecekler tüketmiş oluruz.

11 – Tatlı yediğimizde şerbetli tatlılar veya kızartarak yapılan (hamur) tatlılar yerine, sütlü tatlıları tercih etmeliyiz.

12 – Tatlı yaparken bitkisel tatlandırıcıları kullanarak tatlı yapabiliriz. Böylece düşük kalorili ve hafif tatlılar hazırlamış oluruz.

Bu şekilde yiyeceklerinizin hazırlanma biçimine dikkat ederek, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanır ve bedeninize zarar vermemiş olursunuz. Sağlıklı bir hayat geçirmenizi dilerim.

(Alıntı)


Avjin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
aldırmayan, hamur, işi, kilo, noktaları, püf, tatlı, yapmanın, yemek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

(View-All Bu konuyu daha önce 0 kişi okudu. Liste Aşağıdadır
Görüntülenecek isim yok.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Bilgilendirme

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Bilgileri

Forum Sahibi: KIRIK

Forum Manager: SaRe

Graphic Designer: Müptela

İ[email protected]

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 -
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:46.

FORUMKOLIK.NET ® © JRodix.Com Sunucularında Barınmaktadır.

Eşya depolama istanbul nakliyat uluslararası evden eve nakliyat vozol center evden eve nakliyat Mikser Makine İmalatı