30 Mayıs 2024, 22:58
|
#1 |
| Kaymaklı Sarımsaklı Erişte (Makarna) Kaymaklı Sarımsaklı Erişte (Makarna) Kaymaklı Sarımsaklı Erişte (Makarna) Tarifi İçin Malzemeler - 350 gram erişte (İstediğiniz makarada olur)
- 1 baş sarımsak
- 1 kase süt kaymağı (Kremada olur)
- 2 yemek kaşığı taze lor
- 1 su bardağı izmir tulum peyniri (Kaşar vb peynir de olur)
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kaymaklı Sarımsaklı Erişte (Makarna) Tarifi Nasıl Yapılır?
Merhabalar süt kaynattıktan sonra kaymağını değerlendirdi bu güzel tarifimi sizinle paylaşmak istedim.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋 - Sarımsaklarımızı ayıklayıp kıyalım.
- Tenceremizi zeytinyağı tereyağı sarımsak ve biraz süt alıp sarımsaklarınızı kavurmaya başlayalım.
- Süt koymamızın amacı sarımsakları yanmaması.
- Sarımsaklar kavrulduktan sonra içerisine kaymak lor ekleyip karıştırıyoruz kısık ateşte.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
- Başka bir tencerede eriştelerimizi haşlayıp süzüyoruz.
- Süzülen eriştelere sosununuza döküp karıştırıyoruz.
- Tenceremizin altı kısık ilk karıştırma işleminden sonra tencereye çok ince kıydığımız maydanoz ve rendelediğimiz peyniri ilave edip harmanlıyoruz.
- 5 dakika demlendikten sonra kendimize ve sevdiklerimize ikram ediyoruz.
Ağız tadıyla yemek yemek dileğiyle💕💕💕  |
| |