24 Aralık 2023, 17:21
|
#1 |
| Mantar Turşusu Tarifi Mantar Turşusu Tarifi  Malzemeler- 500 gr kültür mantarı
- 5 tane karanfil
- 5 tane karabiber
- 3 defneyaprağı
- 1 yemek kaşığı kalın tuz
- Yeteri kadar sirke
Nasıl Yapılır- Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
- Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
- Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
- Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
- Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.
“Dedim ya, Eylül‘dü.
Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.” |
| |