Forumkolik.Net   Sohbet

Geri Git   Forumkolik.Net >
Genel Bilgiler
> Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Konu Bilgileri
Konu Başlığı Kırklareli'nin soğan pidesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
48

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2020, 11:34   #1
 kaska12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi : 06 Mayıs 2020
Nerden :
Cinsiyet :
Konular : 726
Mesajlar : 2,008
Burç :
Aldığı Beğeni : 516
Beğendikleri : 251
Rep Puanı : 10
Standart Kırklareli'nin soğan pidesi



Kırklareli'nin soğan pidesi tarifi için malzemeler


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
10 yemek kaşığı sıvı yağ (Yufkaların üzeri için)
İç harcı için:
6 soğan (Doğranmış)
3 adet domates (Rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ


Kırklareli'nin soğan pidesi Nasıl Yapılır


İç harcı için ısıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar soteleyin. Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Ocaktan almadan önce maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Hamuru için bir kapta tüm malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün. Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın. Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün. 3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin. İç harcın tam altında olacak 4’üncü yufkanın çiğ kalmaması için ayrı bir tepside 170 derecede 7 dakika kadar fırınlayın. Fırınlanan yufkayı diğer 3 yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayın.
Son yufkayı da harcın üzerine yerleştirdikten sonra bir kapta çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine iyice yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.





kaska12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
kırklarelinin, pidesi, soğan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumKolik.NET
Forum Sahibi: KıRıK

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Manager: KahKaha
Graphic Designer: Müptela
Sohbet - IRC Forumu - Chat siteleri - Seviyeli Sohbet