![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
![]() Baklava yufkasından börek tarifi, normal böreklerden daha çıtır ve lezzetli oluyor. Pastanelerde satılan çıtır çıtır böreği evinizde de hazırlamak istiyorsanız baklava yufkasından börek tarifi tam size göre. Baklava yufkasından börek nasıl yapılır sorusunun cevabını bilmiyorsanız size vereceğimiz tarifi mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz. İşte baklava yufkasından börek tarifi: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapımı için Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 80 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı 1 su bardağı süt Yarım şişe maden suyu iç harcı için 4 adet orta boy patates 250 gr. kıyma 3 adet orta boy soğan 1/2 su bardağı zeytinyağı Karabiber Kırmızı pul biber Tuz Hazırlanışı Baklava yufkasından börek tarifi normal böreklere göre daha çıtır ve lezzetli bir börek tarifidir. Dışarıda satılan çıtır çıtır börek tariflerini evinizde de hazırlamak istiyorsanız mutlaka baklava yufkasından hazırlanan börek tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz. Yapımı hem pratik hem de oldukça lezzetli olan baklava yufkasından börek tarifini denedikten sonra bir daha hep bu tarifi hazırlamak isteyeceksiniz. İşte çıtır çıtır tadıyla damak tadınızı şenlendirecek olan baklava yufkasından börek tarifi… 1 adım: Patatesleri kabukları ile haşlayın. Çatal yardımıyla ezin. 2. adım: Kıymanın önce tavada suyunu çektirin. Suyu bittikten sonra 2 kaşık yağ ile az kavurun. Üzerine küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. adım: Kalan yağı, doğranmış patatesleri ve baharatları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Tereyağ, zeytinyağı, süt, soda ve yumurtayı çırpıp bir sos hazırlayın. 4. adım: Yufkaları 5'er adet gruplayın. Bir yufkayı açın üzerine sosu fırça ile az az sürün. 5 kat yufkaya aynı işlemi uygulayın. Uzun kenarına patatesli içten koyun. 5. adım: Kol böreği şeklinde fazla sıkmadan sarın (Her biri uzun böreği 4 parçaya kesince 32 adet kol böreği elde ediliyor). 6. adım: Yufkaların hepsi bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine kol böreklerini yerleştirin. Kalan sosu da üzerine dökün. 7. adım: Bıçak ile her parçayı 4'e veya 5'e kesin. Böreği fırınınıza göre 170-175 C''de pişirin. 10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak halde servis yapın. Not: Dilerseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun. Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bordo aşktır, mavi tutku.. ![]() ![]() |
![]()
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarif vermek yerine bi gün yapta meharetlerini görelim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bordo aşktır, mavi tutku.. ![]() ![]() |
![]()
Tabi ben tatmıyorum ya kesin öyledir
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
![]()
Ama güzeldi yalanmı söylim cicem kotuydu diye
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() |
![]()
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ciğim yapar sana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bordo aşktır, mavi tutku.. ![]() ![]() |
![]()
İneklerde uçar zaten biliyorum. Hatta fillerde takla atıyo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ![]() |
![]()
Resimmi atayım
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yer İmleri |
Etiketler |
baklava, börek, hamurişi, tarifi, yufkasından |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumKolik.NET Forum Sahibi: KıRıK |
Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir. |
Forum Manager: KahKaha Graphic Designer: Müptela |