Forumkolik.Net Chat Odaları
Geri Git   Forumkolik.Net >
Genel Bilgiler
> Yemek Tarifleri > Hamur İşleri

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2020, 18:48   #1
Öğretmek, iki defa öğrenmek demektir.
 RANCH SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi : 06 Haziran 2020
Nerden : İzmir
Cinsiyet :
Konular : 3629
Mesajlar : 4,107
Burç :
Aldığı Beğeni : 233
Beğendikleri : 28
Rep Puanı : 10
Ruh Halim: Uykucu
Standart Patlıcanlı Kıymalı Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek

Patlıcanlı Kıymalı Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tarifi İçin Malzemeler
10 adet baklavalık yufka
5 adet el açması yufka
Sos için gerekli malzemeler
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
Biraz tuz
İç harç için gerekli malzemeler;

100 gram kıyma
2 adet minik minik doğranmış patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 baş kuru soğan
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Üzerine sürmek için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kadarda sıvı yağ
Patlıcanlı Kıymalı Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla işe başlayalım.
Tamam o zaman biraz yağ koyup kıymamızı alalım.
Sırasıyla ilk etapta kıyma soğan patlıcan biberler ve domates ilave ederek hepsini yavaş yavaş kavuralım.
Hazırladığımız hiç harç soğurken bizde yufkaların üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
2 su bardağı sütün içine yumurtaları kırıp biraz tuz ilave edip güzel bir şekilde homojen kıvam alana kadar çırpalım.
Bir yemek kaşığı tereyağı biraz sıvı yağ ilave ederek ten eritelim.
Tepsinin alt tarafına sıvı yağ ve tereyağ karışımından döküp güzelce yağlayalım.
2 adet baklavalık yufkayı tepsiye alalım.
Hazırladığınız sostan 1 2 yemek kaşık üzerine sürelim.
Ben toplamda 10 adet baklavalık yufka kullandım.
5 adet altına 5 adet üzerine baklavalık yufka olacak şekilde ayarlayalım.
Sosun ozan azar azar baklavalık yufkaların üzerine dökelim.
Daha sonra 2 adet yufkayı sırası ile aralarına sos sürerek ten tepsiye alım.
Hazırladığımız hiç harcın tamamına tepsiye alalım.
Diğer el açması kalan 3 yufkayı da aralarına sos börekten tepsiye alalım.
Baklavalık yufkalarınızı ikişer ikişer koyalım aralarına azar azar söz sürelim yine.
En üste koyduğumuz baklavalık yufkaya sos kalan sosumuzu üzerine dökelim.
Börek sosun tamamını çektikten sonra böreğimizi dilimleyelim.
Erittiğimiz tereyağını üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim.
Yapacaklara afiyet bal şeker olsun.





RANCH SAUCE isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri

Etiketler
börek, Çıtır, dışı, kıymalı, patlıcanlı, İçi, yumuşacık


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumKolik.NET
Forum Sahibi: KıRıK

Sitemiz bir genel forum sitesidir. Bu yüzden sitemize kaydolan herkes, kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkolik, hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda İLETİŞİM sayfasından bildirim yapıldığı takdirde, mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Forum Manager: KahKaha
Graphic Designer: Painfully & Müptela
Gebze Süt - Sohbet - Adana Su Tesisatçısı